Service

Persoonlijk contact is voor ons van belang. Daarom nodigen wij u graag uit op ons kantoor om uw wensen onder het genot van een kop koffie te bespreken

Contact

Sleutelbloemstraat 8
7322 AG  Apeldoorn
Nederland
Tel: +31 55 355 54 70
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LinkedIn

Burger voelt zich veilig in stad

Mensen voelen zich tegenwoordig in de stad bijna net zo veilig als op het platteland. Dat blijkt uit onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat was eerder niet zo; toen waande men zich op het platteland een stuk veiliger.

>> Lees ook  Inbreker ontdekt het platteland
>> Lees ook  Veiligheidsgevoel Nederlanders zit wel goed

De oorzaak is niet duidelijk, maar mogelijk komt het doordat er meer aandacht is voor preventie van criminaliteit en er meer toezicht is op straat, stelt een woordvoerder van het cijferbureau.

Veilig in stad

Ook worden volgens hem meer misdrijven niet meer fysiek

Lees het voledige artikel

‘Klimaattop bijzonder streng beveiligd’

De beveiliging rond de VN-klimaattop , die maandag begint ten noorden van Parijs, wordt bijzonder streng. Op het terrein in Le Bourget waar de conferentie wordt gehouden, zullen 2800 politiemensen worden ingezet.

De controle aan de landsgrenzen, op vliegvelden en in havens wordt gedaan door 8000 politiemensen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve gezegd. Op dit moment werken 120.000 politiemensen door heel Frankrijk voor de veiligheid van de inwoners , aldus Cazeneuve.

>> Lees ook  Aanslagen in Parijs
>> Lees ook  Dreigingsniveau in Nederland nog steeds substantieel

Klimaattop

Op de klimaattop worden 147 staatshoofden en regeringsleiders verwacht.

Lees het voledige artikel

Nep-tv moet inbrekers weren

De bewoners van ruim vijfhonderd woningen in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West krijgen een nep-televisie in huis om inbrekers af te schrikken. De zogeheten Fake TV bootst de lichteffecten van een echte tv na en moet woninginbraak voorkomen. Amsterdam is volgens het stadsdeel de eerste gemeente die een proef met deze methode doet.

Masterplan Woninginbraken

Met de apparaten lijkt het net alsof er een echte tv aanstaat, waardoor inbrekers denken dat er iemand thuis is. De Fake TV’s worden verstrekt in de buurt waar de afgelopen jaren de meeste inbraken van heel Nieuw-West plaatsvonden. De inzet van de apparaten maakt deel

Lees het voledige artikel

Vijf jaar voor dief die explosie veroorzaakte 

De dief die een explosie veroorzaakte in een flat in Heerlen in april moet vijf jaar de cel in. De 27-jarige man stal een stuk van de gasleiding wat de enorme explosie veroorzaakte.

De ontploffing zorgde voor een gigantische schade. Drie mensen raakten gewond en tientallen anderen tijdelijk dakloos. Een stratenmaker vloog door de explosie zelfs 17 meter door de lucht. Volgens de rechtbank in Maastricht staat vast dat de man uit Heerlen een koperen buis stal uit de kelder van de flat. Daardoor ontsnapte er gas uit de leiding en ontplofte de boel.

Explosie

De flat aan de Van Weerden Poelmanstraat

Lees het voledige artikel

Dit zijn de cybertrends voor 2016

Als de fietsendief slimmer wordt, maak je een slimmer slot. Hoewel Nederland nog niet zo denkt, geldt hetzelfde voor cybercriminaliteit, vertelt Richard Franken, directeur bij Hoffmann Bedrijfsrecherche . Wat zijn de ‘slimme’  cybertrends voor 2016?

Leestijd: +/ – 1,5 minuut

In februari 2015 lanceerde Hoffmann Bedrijfsrecherche de Hoffmann Statistiek. De trends in 2014: ‘Nog meer grote cybercrime -incidenten’, ‘smartphones en tablets vaker doelwit’, ‘wifi vaak onveilig’ en ‘onvoldoende stilstaan bij de risico’s van cybercriminaliteit’. De trends liepen over naar 2015. “We zeiden dat er wereldwijd grote incidenten zouden plaatsvinden. Kijk naar de Sony-hack, de overheid in de VS die talloze

Lees het voledige artikel

Woord 2015: Sjoemelsoftware of cyberkalifaat?

Dit jaar zijn er ook diverse beveiligingswoorden genomineerd voor de titel Woord van het Jaar 2015. Tot en met 14 december kunnen mensen stemmen voor het woord die zij de titel wensen.  Welk woord kiest u ? Sjoemelsoftware of cyberkalifaat?

Veel van de genomineerde woorden houden dit jaar verband met de vluchtelingencrisis en de terreurdreiging van Islamitische Staat (IS). Jihadgala, je suis, vluchtelingenhek, welkomstwinkel, poortjesspringer en nepfractie zijn de andere zes woorden die meedoen aan de verkiezing. Zo is een welkomstwinkel een instelling waar ingezamelde hulpgoederen worden uitgedeeld aan asielzoekers en vluchtelingen. Cyberkalifaat staat voor een organisatie van jihadistische hackers die cyberterreuraanvallen

Lees het voledige artikel

Extra beveiliging Thanksgiving Day Parade

Met de aanslagen in Parijs in het achterhoofd, wordt de jaarlijkse Thanksgiving Day Parade in New York donderdag extra beveiligd. Normaal zijn er al flink wat politiemensen op de been, maar dat worden er nu nog veel meer. Er zijn extra agenten, helikopters, verkeersregelaars, hondenbrigades en politiemensen te paard, zo heeft politietopman James O’Neill laten weten.

Voor het eerst zijn er ook tweehonderd agenten van de nieuwe antiterreureenheid van de New Yorkse politie bij.

Langs de route van de Thanksgiving Day Parade staan jaarlijks rond de 3,5 miljoen toeschouwers. Aan de parade, die wordt georganiseerd door warenhuis Macy’s, doen 8000

Lees het voledige artikel

Woninginbraak voorbereiden altijd strafbaar

Een woninginbraak voorbereiden is nu voor altijd strafbaar. Tot voor kort waren potentiële inbrekers alleen strafbaar als zij in de nachtelijke uren betrapt werden op het treffen van voorbereidingen.

Minister Van der Steur van het ministerie van Veiligheid en Justitie wil af van deze beperking in de tijd, schreef hij maandag aan de Tweede Kamer. PVV-Tweede Kamerlid Helder had de minister verzocht het voorhanden hebben van inbrekersgereedschappen strafbaar te stellen.

>> Lees ook  Gemeenten doen weinig aan woninginbraakpreventie
>> Lees ook  Huurwoningen in trek bij inbrekers

Woninginbraak voorbereiden

Veel inbrekers slaan ook overdag of in de avond toe, schrijft Van der

Lees het voledige artikel

Nieuwe Europese normcommissie voor particuliere beveiligingsdiensten

Recent is in Wenen een nieuwe technische commissie ‘Private Security Services’ opgericht om normen en specificaties met betrekking tot verschillende vormen van particuliere en civiele veiligheidsdiensten te ontwikkelen.

Eisen

Bedrijven en overheidsinstanties maken steeds meer gebruik van particuliere beveiligingsbedrijven om de veiligheid te waarborgen. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van beveiligingsbedrijven zonder keurmerk, ook ontbreken de handvatten om te bepalen aan welke eisen de beveiligingsbedrijven en hun personeel dienen te voldoen.

Normen

Het opstellen van normen ondersteunt de toegenomen professionalisering van beveiligers en de verspreiding van ‘best practices’ onder aanbieders van particuliere beveiligingsdiensten . Deze elementen zijn van cruciaal belang

Lees het voledige artikel

Hans Labruyere: De bewusteloze automatische piloot

Organisaties vragen mij met enige regelmaat ‘iets te doen met het informatiebeveiligingsbewustzijn van hun medewerkers’. Op zich een concrete vraag, die goed in te vullen zou moeten zijn. Ik zou je als lezer echter eens mee willen nemen in de Vraag achter de Vraag: hoe komt het dat die medewerker zich niet bewust is? En is dat wel zo: is die medewerker zich echt niet bewust, of is-ie zich bewust van de verkeerde dingen?

>> Lees ook  Hoe fysiek is informatiebeveiliging?
>> Lees ook  Informatiebeveiliging blijft urgent

Informatiebeveiligingsbewustzijn

Volgens onderzoekers werken 95 procent van onze receptoren (denken, voelen, ruiken, horen,

Lees het voledige artikel